Kinderdagverblijven

Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder. Door te weinig beweging, in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, treedt bij steeds meer kinderen vanaf drie jaar overgewicht op. Veel kinderdagverblijven spelen daar nu al op in met een gezond voedsel beleid. Met alleen een gezond voedselbeleid zijn we er niet. Er worden ook steeds meer jonge kinderen gesignaleerd met een bewegingsachterstand. Een bewegingsachterstand die ervoor zorgt dat kinderen houterig bewegen, niet lekker in hun vel zitten en daardoor ook geen plezier aan bewegen beleven. 

Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand en daarom bieden wij balvaardigheidslessen aan op kinderdagverblijven. Dit zijn lessen waarbij de kinderen gericht bewegen in combinatie met een balspel element. Hierdoor ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van balgevoel. Het aanleren van deze motorische vaardigheden op jonge leeftijd, bieden de kinderen veel profijt voor later. 

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie of kinderdagverblijf kunnen betekenen? Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur een email aan: info@ballentovenaar.nl.  We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.